Tort Iepuras

de laylalala in Torturi, 22 Mar 2010 | 7636 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar pudra
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 2 lingurite esenta de cirese
  • un praf de sare
  • 120 gr faina, cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 1 conserva (600 gr) litchi
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 gr zahar pudra
  • 400 gr iaurt 
  • 100 gr gris
  • 6-8 linguri gem de cirese
  • fondant, pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras:

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc.
Pentru blat, bate galbenusurile cu zaharul pudra, semintele de vanilie si esenta de cirese.Afauga faina si praful de copt si amesteca bine.Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare apoi inglobeaza-le in amestecul cu galbenusuri.Toarna aluatul obtinut in forma si da-l la copt 20-30 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 3, pe orizontala.
Pentru umplutura, pune intr-un vas pe foc potrivit zeama de la litchi, vanilia, zaharul pudra si iaurtul.Dupa ce a au dat intr-un clocot, adauga grisul in ploaie si lasa sa fiarba amestecand continuu pana cand se ingroasa.Inglobeaza fructele litchi din conserva apoi lasa umplutura sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

costy1969 1

30.03.2010, 18:14

gata, am retinut si cu ocazia aceasta imi cer scuze daca am fost acid in comentarii.

ela 1

30.03.2010, 18:17

cam toti bucatarasii au retete-aceleasi de aici-si pe alte site-uri,te asteptam sa ajungi in top

Dorothea 1

04.09.2010, 19:34

Oh, foarte, foarte dragut, trebuie sa incerc si eu!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la Mihaela Balan